Modele de guvernanta corporativa proiect

Modelul de guvernanta Corporativa German (similaire celuJe japonez) este un sistem Bazat romaine PE controlul Intern, nefiind centrat PE influenta puternica exercitata de pietele de capital active, ci PE existenta unor actionari puternici, precum bancile. Deci modelul allemand este centrat pe sistemul bancar. Trasaturile acestui modèle decurg DIN particularitatile Mediului social si Comercial en Care a aparut. Guvernanta Corporativa functioneaza pe baza unor principii, prévenant ca stalpi ai bunei guvernari de raportul Cadbury, si anume: modelul de Tip parties prenantes este prezent în majoritatea tarilor europene (Cu exceptia anumitor tari DIN nordul continentului si a Marii Britanii). Modèle pentru acest, Obiectivul de atins este mai Poutine maximizarea bogatiei actionarilor, Cât Apararea interesului ansamblului partilor implicate, Într-un fel sau altul, în viata întreprinderii (salariati, Parteneri comerciali, actionari, Manageri etc.). În modelul de Tip intervenant, pietele Risco nu sunt foarte dezvoltate, iar capitalul întreprinderilor este controlat, adesea, de actionari puternici, Care detin o parte semnificativa (Singuri sau prin intermédiul mai multor blocuri de Control). Actionarii puternici sunt cei care Protejeaza managerii în FATA amenintarilor de Luari Ostile în contrôle. Diversi autori observa ca, prin acest Model, si alte parti participante la procesul de guvernanta a întreprinderilor exercita un contrôle asupra conducatorilor (este vorba, în Special, despre Banci, Sindique, clienti, le Publica etc.). Franta si Germania sunt exemplele Tip ALE acestui modèle de guvernanta (în Germania, se oprestete despre capitalismul Renan, pentru a Evoca maniera în Care se structureaza relatiile foarte puternice între Banci si industrie). INTRODUCERE 3 CAPITOLUL 1 componentele guvernanţei corporative 4 CAPITOLUL 2 Guvernanţa corporativă în România 5 CAPITOLUL 3 Model de guvernanţă corporativă în România-Romtelecom 8 3,1. Tradiţie şi REPERE istorice 8 3,2. Obiect de activez 9 3,3.

Misiune, Viziune şi Valori 9 3,4. Acţionarii Romtelecom 10 3,5. Organigrama compagei Romtelecom 11 3,6. Structuri de guvernanţă corporativă 12 3,7. Managementul Executiv 13 3,8. Politici financare şi Contabile utilizate 14 3,9. Responsabilitatea Socială 15. Sponsorizări 15 3.9.2.

Parteneriate 17 3.9.3. Acţiuni pentru comunitate 18 3.9.4. Inovaţie 19 BIBLIOGRAFIE 20 Guvernanta Corporativa este combinatia elementelor de Control Care opereaza Impreuna pentru a reglementa relatia dintre toti CEI Care au un interes in companie: modelul co-determinarii este spécifique tarilor Vest-europene, iar participantii sunt ierarhizati PE Patru niveluri ierarhice: actionari − administratori − Manageri − salariati. Dans cadrul acestui Model se intalnesc doua tipuri de raporturi Juridice: unul se deruleaza intre actionari cu administratorii si reprezentantii salariatilor, iar altul are Loc intre administratori si Manageri. Acest modèle este reprezentativ pentru Germania, Al Carei sistem Economic se bazeaza PE co-determinare sociala, in sensul ca diversele catégorii sociale depun eforturi pentru ridicarea bunastarii sociale, deci au dreptul sa participe la procesul decizional.